Maandelijks archief: november 2014

MFJ tuner 993b

SolderenMijn MFJ tuner 993b heeft een probleem met de aan / uit schakelaar. Nu blijkt  dat er wel veel meer anateurs last hebben van een weigerende schakelaar. Dat is gewoon een ontwerp fout van MFJ. Eerst maar even een nieuwe schakelaar zien te krijgen. En dan deze eruit solderen.

73 PE2K

SSTV

sstv009Zo ben ik ook regelmatig QRV in mode SSTV. Met de oude call van mij, PE2KP heb ik zelfs een keer meegedaan met een SSTV contest. Die contest duurde een hele maand. Met analoge SSTV moet je wat geduld voor hebben, en je moet goed luisteren of de QRG wel vrij is. Het meeste SSTV verkeer speelt zich af op 14, 325 MHz. En tijdens de contest ook wat omhoog en omlaag.

En normaal verwacht je als je een CQ hebt gegeven, met 50 watt in een dipool niet dat je gelijk een DX vangt. Maar deze keer wel. HS0EGF kwam gelijk terug met 595 en QSO nummer 107. Na dit QSO gelijk even op internet gekeken naar een aantal SSTV monitor stations. En grappig genoeg, ik was gezien in VK Australie. Tot een verbinding met VK is het in die contest niet gekomen.

PE2K

PE2K is on the air with a lot of modes, but always with QRP. The QSL card goes by bureau. Starting in 1984 as PE1KHP, new call PE2KP in 2000, and in 2011 PE2K.

73, Adriaan PE2K