AWARDS

award-dxcc20DXCC 20 meter SSB award

Het DXCC 20 meter award wordt uitgegeven door de ARRL. Hiervoor moet je tenminste 100 landen gewerkt en bevestigd hebben, op de 20 meter band. Dit award heb ik aangevraagd voor 113 landen. En alle landen werden goedgekeurd. Nu kan je het gaan opbouwen tot je alle landen gewerkt hebt, die op de DXCC lijst staan. Dat zijn er op dit moment 337 landen. Dit award is behaald met de call PE2KP.

 

 

 

award-dxccphDXCC phone award

Het DXCC PHONE award wordt uitgegeven door de ARRL. Hiervoor moet je tenminste 100 landen gewerkt en bevestigd hebben, in spraak over de verschillende banden. Dit award heb ik aangevraagd voor 114 landen. En alle landen werden goedgekeurd. Nu kan je het gaan opbouwen tot je alle landen gewerkt hebt, die op de DXCC lijst staan. Dat zijn er op dit moment 337 landen. Mijn nummer in de lange lijst is: 34.454. Dit met de call PE2KP.

 

 

 

 

award-5050 on 50 VERON award

Het 50 on 50 award wordt uitgeven door de VERON. Voor dit award moet je tenminste 50 landen op 50 MHz gewerkt hebben. 50 MHz is de 6 meterband. De band der magie. Omdat deze zo onverstelbaar kan veranderen op een dag. En zo werk je ook verschillende delen van de wereld. Maar zo kan het ook dagen niets te doen zijn. Ondertussen heb ik op deze band al op 63 landen gewerkt. Dit met de call PE2K.

 

 

 

 

 

 

award-ukg40UK6MG award 6 meter

Dit award wordt uitgegeven door UK6MG. Het gaat in dit geval: om 40 QSL’s van verbindingen gemaakt op 6 meter band, in Europa. Op deze band had ik al 63 landen gewerkt, maar niet alle landen liggen in Europa. Vandaar ik maar tot 46 landen kwam. Nog 14 te gaan, dan kan ik de 60 versie aanvragen. Dit met de call PE2K.

De UK6MG heeft een hele leuke rij aan 6 meter awards. Dit is er maar eentje van. Zo zijn er ook voor EME verbindingen er awards aan te vragen. En ook voor de andere werelddelen.

 

 

 

 

 

award-pa60PA-60 award VERON

Toen 60 jaar geleden de eerste radio-zendamateur examen werd afgenomen, was dat bij een commissie van wijze mannen. Zij beoordeelde je morse schrift en opname en ook je technische kennis. In 1989 werd dat herdacht met een speciale calls en een award. Toen werkte ik meer dan 60 PA6 stations. Mijn call was toen PE61KHP. Dit award werd uitgegeven door de VERON.

 

 

 

 

award-vhf-6VHF 6 award VERON

Voor dit award moet je 6 landen werken op de VHF banden. Voor elk land meer kon je een zegel aanvragen. Dit is ook weer een award van de VERON. Bij 20 landen ben ik gestopt met het aanvragen van de zegels. Het waren er veel meer geworden. Maar anders zie je niets meer van het award en alleen nog maar zegels. De eerste aanvraag was van 1988. Mijn call toen was PE1KHP..

 

 

 

 

award-wapWAP award VRZA

Voor dit award moet je alle provincies van Nederland een verbinding mee gemaakt hebben. Op VHF deed ik dat met QRP (laag vermogen 2,5 watt). Dit award behaalde ik in 1986 op een avond, tijdens de WAP contest. Toen gebruikt ik de call PE1KHP.

 

 

 

 

award-ipyIPY award ARI

Voor dit award moest je 5 verbindingen gemaakt hebben met IPY stations op de HF banden. Dat heb ik dan op rij gedaan op 10 meter, 12 meter, 15 meter, 17 meter en 20 meter. En dat met QRP vermogen. Dat staat jammer genoeg niet op het award, maar dat maakt het er niet minder leuk om. Het is nummer 17..

 

 

 

 

award-ek08Gold EK award 2008

Voor dit award moest je verbindingen maken met bijzondere stations uit Zwitserland en Oostenrijk, die actief waren tijdens het voerbal EK 2008. Niet dat ik nu van voetbal ben gaan houden, maar ik had toch even niets anders te doen. HB2008 en OE2008 stations stonden dan ook snel in het log. En voor die 5 euro hoefde ik het niet te laten om de lijst in te sturen. Alle verbindingen gemaakt in SSB op bijna alle HF banden. Voor het Gold WK award moest je wel meer stations werken, maar dit was er niet minder leuk om.

 

 

 

award-wacWAC IARU award

Het WAC award wordt uitgeven door de IARU,voor de aanvraag van het award moet je echter wel bij de ARRL wezen in de US. Ze zijn echter niet zo zorgvuldig met het versturen van het award. Ook de papierkwaliteit valt erg tegen. Maar het is wel een leuk award om aan de muur te hebben hangen. Deze heb ik dan ook voor de volgende calls behaald: PE2KP, PE25KP, PE2K en PE30K.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *